Op bezoek bij premier Charles Michel

Image: 

Op 24 april 2017 kreeg premier Charles Michel zijn kwartierstaat overhandigd uit handen van Wilfried Devoldere, voorzitter van Familiekunde Vlaanderen en van Alix Michiels, secretaris van GéniWal.

Naar aanleiding van het congresweekend van FV en GéniWal te Waver in 2016 werd de kwartierstaat van dhr. Charles Michel - als burgemeester van Waver - opgemaakt. De premier kon toen echter niet aanwezig zijn omwille van andere verplichtingen.

Zijn kabinetschef nodigde ons daarom vriendelijk uit om op een later tijdstip op bezoek te komen in de Wetstraat 16 voor de overhandiging van de kwartierstaat. Op 24 april 2017 was het zo ver.

De premier toonde zich dankbaar voor de inspanningen die de vrijwilligers geleverd hadden voor dit genealogisch onderzoek.

Hij had duidelijk belangstelling voor genealogie en wist reeds veel informatie over bepaalde van zijn voorouders.

De voorouders van premier Michel situeren zich zowel in Vlaanderen als in Wallonië, wat dus een mooi evenwichtige Belgische kwartierstaat oplevert.

Er ontspon zich een zeer aangenaam gesprek in het kantoor van de eerste minister omtrent de boeiende wereld van de familiegeschiedenis en de werking van Familiekunde Vlaanderen en GéniWal.

Kortom: een memorabele dag voor Familiekunde Vlaanderen!