Online evenement: Familiegeschiedenis vandaag en morgen

Image: 
Online evenement: Familiegeschiedenis vandaag en morgen

Hoe ziet familiegeschiedenis er vandaag uit en hoe gaan we er morgen mee aan de slag? Leer er alles over op dit online evenement. Experten lichten recente evoluties toe in het domein, en Histories lanceert de vernieuwde website www.familiegeschiedenis.be.

Op 16 april vertellen onze sprekers over de toekomstperspectieven voor familiegeschiedenis, telkens vanuit hun eigen expertisedomein. Ontdek in de loop van de namiddag hoe familiegeschiedenis zich verhoudt tot wetenschap, digitale technologie en onze diverse samenleving. De korte lezingen worden gegeven door rijksarchivaris Annelies Coenen (over de nieuwe virtuele zoekomgeving van het Rijksarchief), door professor Maarten Larmuseau (over genetica), door Peter Eyckerman (over de digitalisering van familiefoto’s), door professor emeritus Luc Chalmet (over de laatste trends in genealogische software), door Nadia Nsayi (over haar boek ‘Dochter van de dekolonisatie’) en Diane De Keyzer (over vondelingen, taboeonderwerpen en de geschiedenis van de vrouw).

Deelnemen is gratis. Meer info en inschrijven via https://historiesvzw.be/agenda/online-evenement-familiegeschiedenis-vandaag-en-morgen/

De vernieuwde website www.familiegeschiedenis.be is een project van Histories, in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen en het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent), met medewerking van het Rijksarchief.