Nieuw documentatiecentrum Ch. Stallaert voor FV Regio Diest

Image: 
Nieuw documentatiecentrum Ch. Stallaert voor FV Regio Diest

Op zaterdag 7 september 2013 werd het Diesters FV-documentatiecentrum Charles-François Stallaert geopend door schepen van erfgoed, archief en onderwijs Geert Cluckers. In zijn openingswoorden dankte hij de inzet van vrijwilligers voor een vereniging. De inzet van de FV-vrijwilligers in Diest resulteerde in dit documentatiecentrum. Martien Mondelaers, voorzitter van FV regio Diest, kreeg van de schepen het voorrecht om de naam bekend te maken van het documentatiecentrum: Ch. Stallaert. Samen met secretaris Sandra Alaerts heeft de schepen het uithangbord onthuld.

De naam Ch. Stallaert is niet zomaar gekozen. Samen met schepen Cluckers en het bestuur van FV regio Diest werden verschillende namen overwogen: van Jan Berchmans tot Cleynaerts. Ch. Stallaert werd gekozen omdat hij 150 jaar geleden de inventaris van het stadsarchief van Diest gemaakt heeft, meer bepaald in 1863. Ook zijn gedreven liefde voor het archief van Diest als niet-Diestenaar speelde een rol in deze keuze.

Het documentatiecentrum bevindt zich in de Zeven Weeënstraat 15 en is geopend telkens op maandag van 14.00u tot 18.00u en elke 1ste zaterdag van de maand tussen 13.00u en 17.00u.