Nieuw boek: Vlamigrant. Over migratie van Vlamingen vroeger en nu

Image: 
Nieuw boek: Vlamigrant. Over migratie van Vlamingen vroeger en nu

De Erfgoeddag 2014 komt met rasse schreden dichterbij: op zondag 27 april 2014 is het zover!

Tijdens de Erfgoeddag wordt in het Atlasgebouw te Antwerpen (Carnotstraat 110) tussen 11 uur en 13 uur een boek van het Davidsfonds voorgesteld: Vlamigrant. Over migratie van Vlamingen vroeger en nu. Het Documentatie- en studiecentrum voor Familiegeschiedenis te Merksem leverde een grote hoeveelheid documentatiemateriaal aan voor deze nieuwe publicatie en Familiekunde Vlaanderen stelt dan ook als trotse samenwerkingspartner graag het eindresultaat aan u voor.

Auteurs Tom Van Mieghem en Janine Meijer tonen in het boek Vlamigrant aan dat het clichébeeld van de Vlaming met een baksteen in de maag niet geheel juist is. De Vlaamse geschiedenis is immers een aaneenschakeling van emigraties. De voorbije eeuwen trokken miljoenen Vlamingen weg uit hun eigen streek, op zoek naar een veiliger, beter of ander bestaan.

Ex-Vlamigrant en bekend Congospecialist Peter Verlinden zal tijdens de boekvoorstelling op Erfgoeddag bij een gezellige ontbijttafel een gesprek voeren met Vlamigrant-deskundigen zoals Jan Vanderhaeghe (Directeur van het Documentatie- en Studiecentrum voor Familiegeschiedenis, Familiekunde Vlaanderen), Greet Ickx (voormalig Vlaams ondernemer Shanghai Antwerpen Trading en vertegenwoordiger Stichting Vlamingen in de Wereld) en Florinela Petcu (vertegenwoordigster van de Antwerps-Roemeense gemeenschap). De muzikale inkleuring gebeurt door accordeonist Jempie Vermeulen.

Inschrijven hiervoor is GRATIS, maar dient te gebeuren bij voorkeur voor 24 april 2014, via: atlas@stad.antwerpen.be.

Goed om weten: tijdens deze boekvoorstelling op 27 april 2014 kunt u het boek aankopen met 25% korting. U betaalt dan slechts 22,50 € (in plaats van 29,95 €).