Heemkunde Actueel 2018

Image: 
Heemkunde Actueel 2018

Op zaterdag 24 november organiseert Heemkunde Vlaanderen de jaarlijkse studienamiddag Heemkunde Actueel. Deze negende editie, die opnieuw plaatsvindt in Mechelen, richt zich op iedereen die zich wil laten inspireren door de (meer)waarde en het belang van heemkunde en lokaal erfgoed.

Lokale erfgoedverenigingen communiceren op heel veel kanalen over het verleden van hun werkgebied. Daarbij maken ze boeken, websites, Facebookpagina’s, tentoonstellingen, tijdschriften enzovoort. Het vormt als het ware deel van het DNA van hun werking. En terecht zijn ze er trots op. Het is belangrijk dit te onderstrepen en daarbij de auteurs te erkennen. Op wettelijk vlak is daar het auteursrecht voor. Tegelijk maken heemkundigen en onderzoekers op heel wat manieren gebruik van bijvoorbeeld informatie of afbeeldingen. Maar, hoe doe je dat correct? En hoe verspreid je de kennis op een zo groot mogelijke schaal zonder de erkenning voor de auteur uit het oog te verliezen? Ben je helemaal mee met een hedendaagse manier om informatie te verspreiden?

Op het einde van de dag maakt Heemkunde Vlaanderen haar nieuwe Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2018 bekend.

Opgelet: Dit jaar zal de studiedag plaatsvinden in het Museum Hof van Busleyden te Mechelen en niet meer in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot.

Meer info en inschrijven via www.heemkunde-vlaanderen.be