Geweldig en gewild. 50 praktijkverhalen over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector

Image: 

Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar vindt u hen? Welke obstakels komt u zoal tegen in uw vrijwilligerswerking, en hoe gaat u daarmee om? Ter gelegenheid van de Week van de vrijwilliger lanceren we ‘Geweldig en gewild’. Deze gratis digitale bundel bevat maar liefst vijftig inspirerende voorbeelden van het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector. U leest er boeiende, mooie en eerlijke verhalen van collega’s die stevig met beide voeten op de grond staan. Zo willen we u in uw vrijwilligerswerking ondersteunen. Want ervaringen van anderen kunnen ook u ongetwijfeld inspireren en enthousiasmeren.

De kracht van ‘Geweldig en gewild’ zit in de rijke verscheidenheid van voorbeelden. Of u nu vrijwilligers zoekt voor een groot evenement of een inventarisatieproject. Of u nu al lang tobt over hoe u een bestaande vrijwilligersploeg kan verjongen. Of u nu werkt voor een lokale vereniging, een erfgoedcel, stadsarchief of een groot museum … In deze bundel vindt u ongetwijfeld een inspirerend verhaal dat aansluit bij uw vragen en interesses. Tegelijk krijgt u een mooie inkijk in de motieven waarom vrijwilligers zich juist voor erfgoed engageren. Want bijna elk verhaal focust ook op de vrijwilligers zelf en op wat hen drijft.

Mocht u er nog aan twijfelen, ‘Geweldig en Gewild’ toont het met verve aan: de erfgoedsector kan niet zonder vrijwilligers. Want erfgoedvrijwilligers kom je haast overal tegen: van de lokale erfgoedvereniging tot en met de grote(re) instellingen. We dragen deze bundel dan ook op aan de talloze vrijwilligers in de erfgoedsector en de beroepskrachten die deze vrijwilligers ondersteunen. Want deze vrijwilligers zijn echt geweldig. En gewild. U leest hier waarom dat zo is.

Geweldig en gewild’ is een initiatief van FARO, Heemkunde Vlaanderen en Familiekunde Vlaanderen.

De digitale versie is hier gratis te downloaden. Wilt u liever toch een gedrukt exemplaar? Bij Heemkunde Vlaanderen kunt u dit tegen drukkostprijs bestellen.