Familietijdschriften: van idee tot realiteit. Congres Familiekunde Vlaanderen (24 mei 2014)

Image: 
Familietijdschriften: van idee tot realiteit

Wie op zaterdag 24 mei 2014 wil ontsnappen aan de onvermijdelijke politieke analyses omtrent de ‘moeder aller verkiezingen’ op 25 mei, kan terecht bij Familiekunde Vlaanderen voor een duik in de wereld van de familiegeschiedenis en in het bijzonder de familietijdschriften.

In Aula Omnia te Nazareth (Steenweg Deinze 154 B) vindt op 24 mei immers het 49ste congres van Familiekunde Vlaanderen plaats, dit jaar georganiseerd door FV Regio Deinze. Zowel leden van Familiekunde Vlaanderen als niet-leden kunnen aan dit congres deelnemen, mits voorafgaandelijke inschrijving.

Als hoofdthema werd gekozen voor ‘familietijdschriften’. Misschien heeft u er al eens aan gedacht om te starten met een (digitaal of gedrukt) familietijdschrift? Tijdens dit congres kan u van ervaringsdeskundigen hiervoor de nodige tips en informatie verzamelen.

Er staan naar goede gewoonte een aantal interessante lezingen op het programma. Els Elenbaas zal een voordracht geven met als onderwerp “Familietijdschriften: van idee tot realiteit”. Guido Demuynck bespreekt de enkwesten als verwaarloosde genealogische bron en Ignace Van Driessche neemt op zijn beurt het project Oost-Vlaamse landboeken en ommelopers onder de loep.

Naast de voordrachten vindt tussen 9.30 en 17.00 uur traditiegetrouw ook een boekenbeurs plaats, met talrijke standen waar onder meer genealogische werken, formulieren, heemkundige publicaties, genealogische computertoepassingen te vinden zijn. Ook Toerisme Deinze en Leiestreek zal op deze beurs aanwezig zijn met een stand.

Tijdens het congres kan ook doorlopend een tentoonstelling van familietijdschriften worden bezocht. Deze voorbeelden van familietijdschriften uit het documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis te Merksem illustreren mooi de vormelijke evolutie ervan doorheen de afgelopen decennia.

Het congres van Familiekunde Vlaanderen is een ideale gelegenheid om contacten te leggen met andere familiekundigen uit binnen- en buitenland en om genealogische gegevens uit te wisselen.

Inschrijven als deelnemer of als standhouder kan via www.congresfamiliekunde2014.be

Op deze speciale congreswebsite vindt u ook alle praktische informatie (programma, bereikbaarheid,…)

Iedereen is van harte welkom op het congres van Familiekunde Vlaanderen !