‘Het zit in de familie’: een gloednieuw televisieprogramma over familiegeschiedenis op EclipsTV in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen

Image: 
Het zit in de familie

Begin juni komt er in Vlaanderen een splinternieuw televisieprogramma op de buis: ‘Het zit in de familie’. In elke aflevering legt iemand een probleem uit zijn of haar familiegeschiedenis voor aan Familiekunde Vlaanderen. Dit probleem is iets wat altijd verteld werd in de familie en waarvan de vraagsteller zich afvraagt of dit wel klopt met de historische werkelijkheid.

De medewerkers en vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen gaan samen met de vraagstellers op zoek naar het antwoord. We nemen de kijkers mee op een boeiende speurtocht langs archieven, musea, gemeentehuizen en op allerlei plekken die belangrijk waren in iemands familiegeschiedenis. Experten worden bevraagd en getuigenissen worden verteld.

Er zullen zes afleveringen te zien zijn via EclipsTV, waarbij we kennismaken met een missionaris, een landloper, een vondeling, voorouders uit de Baltische staten en in Amerika… We trachten verder ook na te gaan of de voorouders van iemand met de familienaam Peene afkomstig is uit de regio van de Peene-beek in Noord-Frankrijk. Vaak wordt de oplossing op deze vragen gevonden via genetisch-genealogisch DNA-onderzoek door dr. Maarten Larmuseau.

Kortom: teveel om op te noemen. Gewoon kijken dus, vanaf 3 juni op EclipsTV (via ProximusTV op kanaal 109, 24u/24u en via Telenet op kanaal 40, tussen 8u en 20u). Volg zeker onze Facebookpagina en ons Twitteraccount voor herhalingen en (eventuele) wijzigingen in het uitzendprogramma.