Oproep: Zet je collectie in de kijker!

Image: 

Beste,
U kent wellicht TIJD-SCHRIFT, de viermaandelijkse publicatie voor heemkunde en lokaal-erfgoedpraktijk in Vlaanderen, uitgegeven door Heemkunde Vlaanderen sinds 2011. U leest er kwaliteitsvolle artikels die voor iedereen met historische interesse toegankelijk zijn.
In april 2018 zal het twintigste (!) nummer van TIJD-SCHRIFT verschijnen. Het thema van dit feestnummer zal, zoals elk jaar, het thema van Erfgoeddag zijn: ‘Kies voor erfgoed’. Meer dan ooit wil de redactie in het feestnummer erfgoed centraal stellen en ze hoopt dat u hieraan wil meewerken.
Wat is het plan? Twintig artikelen publiceren die samen een mooi beeld geven van het diverse erfgoed dat erfgoedinstellingen, -verenigingen en -liefhebbers bewaren en koesteren. Kies voor uw (deel)collectie en beschrijf en waardeer ze. Vertel waarom uw (deel)collectie het verdient om door heemkundigen te worden onderzocht. Breng het onder hun aandacht en geef hen de nodige inspiratie en handvatten, bijvoorbeeld een beredeneerde bibliografie, om het erfgoed van uw keuze verder te onderzoeken. Kan u uw (deel)collectie kaderen in één van de reeds behandelde thema’s in TIJD-SCHRIFT (zie lijst als bijlage), dan zou dat fijn zijn.
Doet u mee? Bezorg ons een abstract van uw artikel (maximaal 1 bladzijde A4) voor 30 september 2017. Indien u groen licht krijgt van de redactie, dan stuurt u voor 15 december de eerste versie van uw artikel in, dat maximaal 1500 woorden mag tellen. Uw artikel wordt nagelezen en na deze peer-review ontvangt u feedback. U bezorgt de redactie de tweede versie uiterlijk op 1 februari 2018. Eventueel volgt weer feedback en op 1 maart 2018 moet de definitieve versie van uw artikel op de redactietafel liggen.
De redactie kijkt benieuwd uit naar uw keuze voor erfgoed!
Bezoek zeker de website: http://www.heemkunde-vlaanderen.be/tijd-schrift/.
Wil u meer informatie, contacteer dan redactielid Ferdi Geerts (ferdi.geerts@gmail.com) die het inzamelen van de abstracts coördineert. Daarna zal hoofdredacteur Jan De Meester uw contactpersoon zijn.
Namens de redactie van TIJD-SCHRIFT
Ferdi Geerts (ferdi.geerts@gmail.com)
Heemkunde Vlaanderen | Tijd-Schrift 2
PS. Bent u of uw instelling nog niet geabonneerd op TIJD-SCHRIFT? Overweeg dan zeker om een abonnement te nemen. Voor de prijs van 25 euro hoeft u het niet te laten. Stuur uw bestelling naar info@tijd-schrift.be.