Famillement 2018 Leeuwarden

Image: 
Famillement 2018 Leeuwarden

Famillement is het grootste evenement op gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Dit tweejaarlijkse evenement – georganiseerd door CBG|Centrum voor familiegeschiedenis – is gratis toegankelijk voor zowel leken als gevorderden die willen ontdekken wat familiegeschiedenis allemaal te bieden heeft. Het evenement heeft plaats op zondag 3 juni 2018 in Leeuwarden (Friesland), als culturele hoofdstad van Europa een perfecte locatie voor dit gebeuren. De diverse activiteiten vinden plaats in Stadsschouwburg De Harmonie, Tresoar (bewaarplaats van de Friese geschiedenis) en Historisch Centrum Leeuwarden.

Op het programma staan interviews, workshops, tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en een informatiemarkt (Stadschouwburg De Harmonie) waarop een groot aantal regionale en (inter)nationale organisaties te vinden zijn, zoals Familiekunde Vlaanderen. Bij de sprekers zal onder andere geneticus dr. Maarten Larmuseau (Familiekunde Vlaanderen en KULeuven) aan het woord komen; hij zal DNA als levend archiefdocument, gekoppeld aan familiegeschiedenis, bespreken (Lezing; 13u15-13u45 / Expertmeeting: 14u-14u45). Ook historica Els Kloek zal aanwezig zijn naast nog enkele experten op het gebied van Friese historie, oorlogsgeschiedenis, familiewapens en familienamen.

Behalve de activiteiten binnenshuis worden er eveneens verschillende stadswandelingen, depotrondleidingen en praamvaarten georganiseerd. Ook kinderen zijn welkom en krijgen een aangepast programma voorgeschoteld; de kinderactiviteiten vinden plaats in Tresoar (spel: Ontdekkingsreis) en het Historisch Centrum Leeuwarden (spel: Ontdek je stad).

Op de stand van Familiekunde Vlaanderen kan u terecht met genealogische vragen alsook met vragen over de DNA-projecten van Familiekunde Vlaanderen (https://dna-benelux.eu).

Meer info kan u terugvinden op https://cbg.nl/Famillement en op de Facebookpagina van Famillement.